Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27430 23141 Ξυλόκαστρο | 27430 32312-32313 Δερβένι γιατι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το ονειρεύονται & το προετοιμάζουν ...

Φίλες και φίλοι,

Με το τέλος των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εμπιστοσύνη σας και τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο μας αναθέσατε. Δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με μοναδικό στόχο την ευημερία της περιοχής μας, μακριά από φτηνές αντιπολιτευτικές τακτικές και μικροπολιτικές στρατηγικές. Με την συμπλήρωση 4 ετών της τρέχουσας δημοτικής θητείας αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί πιστεύουμε ότι καταφέραμε να τηρήσουμε την δέσμευση μας αυτή. Στο διάστημα αυτό προσφέραμε την στήριξη μας σε όσες δράσεις και έργα θα ωφελούσαν κατά τη γνώμη μας τον τόπο , χωρίς να σκεφτούμε σε οποιαδήποτε στιγμή το στείρο αντιπολιτευτικό όφελος. Ελέγξαμε με συστηματικό τρόπο την Δημοτική Αρχή , εντοπίζοντας και αναδεικνύοντας λανθασμένες πρακτικές , καθυστερήσεις και αστοχίες , προσπαθώντας να παρακινήσουμε τους αρμοδίους και να προλάβουμε δυσάρεστες για τον Δήμο μας καταστάσεις. Τέλος πήραμε σαφή θέση για όλα τα προβλήματα του τόπου , με συγκεκριμένες και αιτιολογημένες προτάσεις , θέλοντας έτσι να συμβάλουμε στην επίλυση και όχι απλά στην καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων. Δυστυχώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα αν η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την διάθεση , την τόλμη και την ικανότητα που απαιτείται. Ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να πράττει , ο ρόλος της αντιπολίτευσης να ελέγχει και να παρακινεί. Χωρίς όμως πράξη κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να παραχθεί. Αποτελεί υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τις προσπάθειες , τις δράσεις και τις βασικές προτάσεις τις οποίες έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με επιμονή να επιτελούμε το έργο που μας αναθέσατε, γνωρίζοντας καλά ότι τελικός κριτής για όλους μας είστε εσείς.

Όταν η λογική πήγε νωρίς για ύπνο…

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 7/5/2018 αποφασίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία (με μοναδική αρνητική ψήφο τη δική μας) η διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την πεζοδρόμηση της Π.Τσαλδάρη από Οδό Βαγενά έως Κυανή Ακτή και το επάνω μέρος της πλατείας Αγ.Βλασίου. Αυτά τα οποία είδαμε και ακούσαμε μας ξεπερνούν:
Ακούσαμε στο εύλογο και πιεστικό ερώτημά μας ποιο εντοπισμένο πρόβλημα της πόλης καλείται να λύσει η πεζοδρόμηση και ποιο συνολικό σχέδιο για αυτήν υπηρετεί, την πρωτοφανή απάντηση ότι το έργο αυτό ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής!
Είδαμε να ψηφίζεται πίστωση 10.000 ευρώ για να μας δοθούν 3 σχέδια  πεζοδρόμησης πριν γίνει οποιαδήποτε μελέτη σκοπιμότητας και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία , ώστε να εξετασθεί αν η πεζοδρόμηση  μπορεί να ενταχθεί και να λειτουργήσει προς όφελος της πόλης όπως αυτή είναι δομημένη αυτή την στιγμή!
Είδαμε να αγνοείται και να παραπέμπεται στο μέλλον η μελέτη οργάνωσης και λειτουργίας της πόλης την οποία προτείναμε. Μια τέτοια πεζοδρόμηση δεν αποτελεί αυτόνομο έργο ,αλλά εντάσσεται και επηρεάζει  ολόκληρο τον ιστό και την φυσιογνωμία της πόλης.
Ακούσαμε ότι το Ξυλόκαστρο δεν έχει πεζόδρομο. Δεν έχει όμως και Μουσείο , σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο, στίβο, θέσεις στάθμευσης , λειτουργικές εισόδους κτλ. Ποιος και πότε ιεράρχησε τις ανάγκες  της πόλης; Ποιος και πότε ασχολήθηκε με την πόλη σαν ενιαίο σύνολο;
Ακούσαμε ότι αυτό το έργο πολύ δύσκολα θα γίνει στην παρούσα δημοτική θητεία, αλλά η νέα Δημοτική Αρχή έχοντας στα χέρια της τα σχέδια θα παραλάβει και την διαδικασία.
Είδαμε δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι πολέμησαν λυσσαλέα την διαδικασία του προηγούμενου έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, να προσπαθούν μάταια να υπερασπιστούν μια παρόμοια διαδικασία επιδιδόμενοι σε άψογες αυτοδιοικητικές πιρουέτες. Αφομοιώσαμε πως η εξουσία προκαλεί αμνησία.    
Ακούσαμε δημοτικούς συμβούλους στο περιθώριο του Συμβουλίου να μας καθησυχάζουν ψιθυριστά ότι παρά τη θετική τους ψήφο το έργο δεν πρόκειται να γίνει!
Ακούσαμε ότι ο πεζόδρομος θα συνδέει, θα ενοποιεί και θα αναδεικνύει τον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου με το Αρχοντικό Κρινάκου, προφανώς γιατί μετά το έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής είμαστε περήφανοι για την κατάστασή του. Θα μπορούσαμε να αναδείξουμε και την τριγωνική νησίδα δίπλα στην Κυανή Ακτή, ώστε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα την κατάσταση της πόλης μας.

Ακούσαμε τον Δήμαρχο να καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας ως τραμπούκο και δημοτικούς σύμβουλους της πλειοψηφίας να τον καθυβρίζουν και  να τον κατηγορούν ως καθοδηγούμενο, γιατί τόλμησε να δηλώσει ότι ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών είναι υποχρεωμένος να  προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του με κάθε νόμιμο μέσο!
Ακούσαμε τον Δήμαρχο να προαναγγέλλει νέο έργο ανάπλασης ύψους 150.000 ευρώ για την πλατεία Αγ.Βλασίου. Προφανώς έχοντας λύσει τα καθημερινά προβλήματα ζωτικής σημασίας, της δημοτικής άρδευσης, των δημοτικών και αγροτικών δρόμων, της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, της δημοτικής Μαρίνας, του πρασίνου, του τριγώνου της παραλίας, των αποθηκών Φραντζή, του κέντρου Νεότητας, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για μία ακόμη ανάπλαση. Αφού εγκατέλειψε την πλατεία αφήνοντας σπασμένα παγκάκια, σαπισμένους πίνακες ανακοινώσεων, ξεραμένα δέντρα και παρτέρια, στρέφει τώρα την προσοχή του σε αυτήν. Τρέμουμε με την ιδέα του τι θα ακούσουν πάλι τα αυτιά μας.
Χθες λοιπόν τα είδαμε και τα ακούσαμε όλα. Μα πάνω από όλα χθες καταλάβαμε γιατί η περιοχή μας οδηγείται στον μαρασμό. Γιατί τα κλειστά μυαλά όπως και οι κλειστές ομπρέλες δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να προσφέρουν.

Η ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε. Πεπεισμένοι ότι ο γιαλός είναι μια χαρά, είμαστε αποφασισμένοι μαζί με όλους όσους έχουν την ίδια διάθεση, να παλέψουμε για την αλλαγή πορείας και την επαναφορά της λογικής και της προοπτικής στον τόπο μας.

 

Ανανεωτική Συνεργασία Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook