Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27430 23141 Ξυλόκαστρο | 27430 32312-32313 Δερβένι γιατι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το ονειρεύονται & το προετοιμάζουν ...

Φίλες και φίλοι,

Με το τέλος των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εμπιστοσύνη σας και τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο μας αναθέσατε. Δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με μοναδικό στόχο την ευημερία της περιοχής μας, μακριά από φτηνές αντιπολιτευτικές τακτικές και μικροπολιτικές στρατηγικές. Με την συμπλήρωση 4 ετών της τρέχουσας δημοτικής θητείας αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί πιστεύουμε ότι καταφέραμε να τηρήσουμε την δέσμευση μας αυτή. Στο διάστημα αυτό προσφέραμε την στήριξη μας σε όσες δράσεις και έργα θα ωφελούσαν κατά τη γνώμη μας τον τόπο , χωρίς να σκεφτούμε σε οποιαδήποτε στιγμή το στείρο αντιπολιτευτικό όφελος. Ελέγξαμε με συστηματικό τρόπο την Δημοτική Αρχή , εντοπίζοντας και αναδεικνύοντας λανθασμένες πρακτικές , καθυστερήσεις και αστοχίες , προσπαθώντας να παρακινήσουμε τους αρμοδίους και να προλάβουμε δυσάρεστες για τον Δήμο μας καταστάσεις. Τέλος πήραμε σαφή θέση για όλα τα προβλήματα του τόπου , με συγκεκριμένες και αιτιολογημένες προτάσεις , θέλοντας έτσι να συμβάλουμε στην επίλυση και όχι απλά στην καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων. Δυστυχώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα αν η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την διάθεση , την τόλμη και την ικανότητα που απαιτείται. Ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να πράττει , ο ρόλος της αντιπολίτευσης να ελέγχει και να παρακινεί. Χωρίς όμως πράξη κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να παραχθεί. Αποτελεί υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τις προσπάθειες , τις δράσεις και τις βασικές προτάσεις τις οποίες έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με επιμονή να επιτελούμε το έργο που μας αναθέσατε, γνωρίζοντας καλά ότι τελικός κριτής για όλους μας είστε εσείς.

Γαλάζιες Σημαίες και Λευκές Πετσέτες

Η θέση μας  για τις Γαλάζιες Σημαίες στον Δήμο μας είναι κρυστάλλινη σαν τα νερά της θάλασσας μας και την έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή κατά την οποία τέθηκε το ζήτημα.
Η ύπαρξη Γαλάζιας Σημαίας αποτελεί μια απλή πιστοποίηση της καθαρότητας των νερών αλλά κυρίως της οργάνωσης και της ασφάλειας των παραλιών.     
Οι 7 Γαλάζιες Σημαίες  ( 3 Ξυλόκαστρο- 1 Μελίσσι-1 Συκιά -1 Καμάρι -1 Δερβένι ) τις οποίες διαθέταμε το 2014 (όταν όλη η υπόλοιπη Κορινθία μαζί διέθετε άλλες 7)  αποτελούσαν ,ανεξάρτητα από την ουσία , ένα κεκτημένο για τον Δήμο μας. Λόγω της οικονομικής κρίσης θα αντιμετωπίζαμε με κατανόηση μια λογική μείωση του αριθμού τους. Η μη ύπαρξη τώρα πια όμως Γαλάζιας Σημαίας σε όλο τον Δήμο μέσα σε μόλις 3 χρόνια , αποτελεί για μας σημαντικό πλήγμα για το γόητρο της περιοχής και στέλνει μήνυμα αδυναμίας και εγκατάλειψης.

Από τη στιγμή που η καθαρότητα της θάλασσάς μας είναι αδιαμφισβήτητη, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωση μιας Δημοτικής Αρχής η οποία ευαγγελίζεται την τουριστική ανάπτυξη η εξασφάλιση της οργάνωσης , της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των παραλιών του Δήμου μας ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη Γαλάζιας Σημαίας. Η εγκατάλειψη και η απαξίωση των παραλιών μας από την Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη μη διεκδίκηση Γαλάζιας Σημαίας. Το να κατεβάζεις τις Γαλάζιες Σημαίες για να υψώσεις λευκές πετσέτες δεν είναι επιλογή. Είναι μία ακόμη παραίτηση και αποτυχία αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Όπως ο Δήμος εξοικονομεί χρήματα για να εκπονήσει Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης , για να διοργανώνει παιχνίδια στη άμμο, να παραδίδει τιμητικές πλακέτες και να χρηματοδοτεί πλήθος παρόμοιων εκδηλώσεων , έτσι είναι υποχρεωμένος να βρει τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για την συντήρηση και ανάδειξη των παραλιών μας. Αν έχεις πραγματικά στόχο την βελτίωση του προϊόντος το οποίο διαθέτεις , θα πρέπει κάθε χρόνο να προσθέτεις στοιχεία σε αυτό και όχι να αφαιρείς ακόμη και τα ελάχιστα τα οποία σου έχουν απομείνει.
Οι Γαλάζιες Σημαίες δεν αποτελούν βασικό τρόπο προσέλκυσης τουριστών. Αποτελούν μια πιστοποίηση υπηρεσιών.  Είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η Δημοτική Αρχή έχοντας επίγνωση της παντελούς ανικανότητάς της να βελτιώσει την τούρτα αποφάσισε να πετάξει και το κερασάκι.

Ανανεωτική Συνεργασία Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook