Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27430 23141 Ξυλόκαστρο | 27430 32312-32313 Δερβένι γιατι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το ονειρεύονται & το προετοιμάζουν ...

Φίλες και φίλοι,

Με το τέλος των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εμπιστοσύνη σας και τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο μας αναθέσατε. Δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με μοναδικό στόχο την ευημερία της περιοχής μας, μακριά από φτηνές αντιπολιτευτικές τακτικές και μικροπολιτικές στρατηγικές. Με την συμπλήρωση 4 ετών της τρέχουσας δημοτικής θητείας αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί πιστεύουμε ότι καταφέραμε να τηρήσουμε την δέσμευση μας αυτή. Στο διάστημα αυτό προσφέραμε την στήριξη μας σε όσες δράσεις και έργα θα ωφελούσαν κατά τη γνώμη μας τον τόπο , χωρίς να σκεφτούμε σε οποιαδήποτε στιγμή το στείρο αντιπολιτευτικό όφελος. Ελέγξαμε με συστηματικό τρόπο την Δημοτική Αρχή , εντοπίζοντας και αναδεικνύοντας λανθασμένες πρακτικές , καθυστερήσεις και αστοχίες , προσπαθώντας να παρακινήσουμε τους αρμοδίους και να προλάβουμε δυσάρεστες για τον Δήμο μας καταστάσεις. Τέλος πήραμε σαφή θέση για όλα τα προβλήματα του τόπου , με συγκεκριμένες και αιτιολογημένες προτάσεις , θέλοντας έτσι να συμβάλουμε στην επίλυση και όχι απλά στην καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων. Δυστυχώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα αν η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την διάθεση , την τόλμη και την ικανότητα που απαιτείται. Ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να πράττει , ο ρόλος της αντιπολίτευσης να ελέγχει και να παρακινεί. Χωρίς όμως πράξη κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να παραχθεί. Αποτελεί υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τις προσπάθειες , τις δράσεις και τις βασικές προτάσεις τις οποίες έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με επιμονή να επιτελούμε το έργο που μας αναθέσατε, γνωρίζοντας καλά ότι τελικός κριτής για όλους μας είστε εσείς.

Η διάβρωση των μυαλών...

Η διάβρωση των ακτών είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Βόρειας Πελοποννήσου.  Καταστρέφει και απειλεί δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες σε όλο σχεδόν το μήκος της ακτογραμμής του Κορινθιακού. Η αντιμετώπισή του απαιτεί ολοκληρωμένες μελέτες , χρονοβόρες διαδικασίες  και πολυδάπανες παρεμβάσεις ξεφεύγοντας  από τα στενά περιθώρια δράσης ενός μόνο Δήμου.

Υπάρχουν όμως επιμέρους στοχευμένες δράσεις οι οποίες μπορούν να επιβραδύνουν τις καταστροφικές συνέπειες  και να ανακουφίσουν συγκεκριμένες περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος , φτάνει να υπάρχει η βούληση και τα σωστά αντανακλαστικά.  Η προστασία του Πευκιά, της σημαίας του Ξυλοκάστρου,  είναι για μας το σημαντικότερο παράδειγμα και στο ζήτημα αυτό καμία ολιγωρία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.


Για το λόγο αυτό, από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2014 αλλά και πολλές φορές στη συνέχεια, επισημάναμε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης. Η πρότασή μας περιελάμβανε τη συνεχή τροφοδοσία της ακτής με σημαντικές ποσότητες χαλικιού στην περιοχή του Τουριστικού Περιπτέρου, που με την δράση του κύματος θα διαχέεται ανατολικά, σε όλο το μήκος του Πευκιά. Άλλωστε, τέτοιες παρεμβάσεις στο παρελθόν επιβράδυναν τη διάβρωση και απομάκρυναν προσωρινά τον κίνδυνο. Αυτή η συνεχής και συστηματική παρέμβαση έχει κόστος που ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης μπορεί εύκολα να αναλάβει και πρέπει να γίνει στα πλαίσια ενός νόμιμου έργου, με την πλήρη αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές.

Όμως παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κάθε φορά συμφωνούσε θεωρητικά με την πρότασή μας, στην πράξη δεν έκανε τίποτα προφασιζόμενος διαδικαστικές δικαιολογίες. Φτάσαμε λοιπόν στη σημερινή αναμενόμενη μεγάλη ζημιά την οποία δεν μπόρεσε να αποτρέψει η αναβλητική, άτολμη και τελικά ανεπαρκής Δημοτική Αρχή.

Καλούμε τον Δήμαρχο, έστω και τώρα, με δυόμιση χρόνια καθυστέρηση ,να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται πίσω από δήθεν γραφειοκρατικά ζητήματα και να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικά   πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Ο Πευκιάς αποτελεί το σύμβολο του τόπου και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση αποτελεί πια έγκλημα εναντίον της πόλης.

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook