Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27430 23141 Ξυλόκαστρο | 27430 32312-32313 Δερβένι γιατι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το ονειρεύονται & το προετοιμάζουν ...

Φίλες και φίλοι,

Με το τέλος των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εμπιστοσύνη σας και τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο μας αναθέσατε. Δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με μοναδικό στόχο την ευημερία της περιοχής μας, μακριά από φτηνές αντιπολιτευτικές τακτικές και μικροπολιτικές στρατηγικές. Με την συμπλήρωση 4 ετών της τρέχουσας δημοτικής θητείας αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί πιστεύουμε ότι καταφέραμε να τηρήσουμε την δέσμευση μας αυτή. Στο διάστημα αυτό προσφέραμε την στήριξη μας σε όσες δράσεις και έργα θα ωφελούσαν κατά τη γνώμη μας τον τόπο , χωρίς να σκεφτούμε σε οποιαδήποτε στιγμή το στείρο αντιπολιτευτικό όφελος. Ελέγξαμε με συστηματικό τρόπο την Δημοτική Αρχή , εντοπίζοντας και αναδεικνύοντας λανθασμένες πρακτικές , καθυστερήσεις και αστοχίες , προσπαθώντας να παρακινήσουμε τους αρμοδίους και να προλάβουμε δυσάρεστες για τον Δήμο μας καταστάσεις. Τέλος πήραμε σαφή θέση για όλα τα προβλήματα του τόπου , με συγκεκριμένες και αιτιολογημένες προτάσεις , θέλοντας έτσι να συμβάλουμε στην επίλυση και όχι απλά στην καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων. Δυστυχώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα αν η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την διάθεση , την τόλμη και την ικανότητα που απαιτείται. Ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να πράττει , ο ρόλος της αντιπολίτευσης να ελέγχει και να παρακινεί. Χωρίς όμως πράξη κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να παραχθεί. Αποτελεί υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τις προσπάθειες , τις δράσεις και τις βασικές προτάσεις τις οποίες έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με επιμονή να επιτελούμε το έργο που μας αναθέσατε, γνωρίζοντας καλά ότι τελικός κριτής για όλους μας είστε εσείς.

Δημοτικά Έργα με «Καπέλο»

Δύο είναι τα έργα τα οποία απορροφούν κάθε χρόνο το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών πόρων του τεχνικού προγράμματος του Δήμου μας.
 1. Οι ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών
 2.Oι τσιμεντοστρώσεις δημοτικών οδών και συντήρηση αγροτικών δρόμων.
Μέχρι το 2014 τα δύο αυτά έργα έβγαιναν σε δημοπρασία ενιαία για τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, πετυχαίνοντας μεγάλες εκπτώσεις της τάξης του 45% εξοικονομώντας σημαντικούς οικονομικούς πόρους για την υπόλοιπη λειτουργία του Δήμου.
Το 2015 η Δημοτική Αρχή ανεξήγητα έσπασε τα έργα αυτά σε έργα Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου και Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης δημιουργώντας 4 μικρότερα έργα με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η έκπτωση που δόθηκε για το έργο της ασφαλτόστρωσης.
Το 2016 η Δημοτική Αρχή συνέχισε αυτή την παράλογη και καταστρεπτική για το συμφέρον του Δήμου τακτική. Απέσπασε την συντήρηση των αγροτικών δρόμων προϋπολογισμού 50.000 ευρώ από το κυρίως έργο και αφού την έσπασε σε 2 ίσα μέρη τα έδωσε στους εργολάβους με απευθείας ανάθεση και μηδενική έκπτωση. Το υπόλοιπο των έργων σπασμένο σε 2 μικρά έργα τα δημοπράτησε με αποτέλεσμα να πετύχει εξευτελιστικές εκπτώσεις 5-6%.
Με την ακατανόητη αυτή διαχείριση της Δημοτικής Αρχής υπήρξε ο κίνδυνος ο Δήμος μας να πετύχει από 2 μόνο έργα προϋπολογισμού 214.000 ευρώ την απαράδεκτη έκπτωση των 8.840 ευρώ, όταν παλαιότερα πετύχαινε τουλάχιστον 97.000. Όπως είχαμε θεσμική υποχρέωση, αρνηθήκαμε να συναινέσουμε και καταγγείλαμε το αποτέλεσμα ως ασύμφορο για τον Δήμο. Η Δημοτική Αρχή συμφώνησε μετά την καταγγελία μας και τα έργα ακυρώθηκαν γλυτώνοντας τουλάχιστον 100.000 ευρώ από τα χρήματα των δημοτών μας.

Είναι πλέον φανερό ότι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής επιχειρείται να εγκλωβιστεί ο Δήμος σε ασύμφορες διαδικασίες ανάθεσης των έργων με τραγικά οικονομικά αποτελέσματα για το δημοτικό ταμείο. Είμαστε  αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το συμφέρον των δημοτών και να μην επιτρέψουμε να καταστεί ο Δήμος όμηρος συμφερόντων, παρασυρόμενος σε λογικές κατασπατάλησης των ελάχιστων οικονομικών πόρων που μας έχουν απομείνει. Ευχόμαστε η Δημοτική Αρχή συνειδητοποιώντας την επιβλαβή τακτική που ακολουθεί και στον τομέα αυτό, να ανακτήσει επιτέλους τον χαμένο έλεγχο και να απεγκλωβιστεί από την ιδιόμορφη αιχμαλωσία στην οποία μας οδήγησε η αδυναμία και η ατολμία της.
Η δικαιολογία που προβάλλεται από την Δημοτική Αρχή σε κάθε ευκαιρία είναι ότι το ταμείο είναι άδειο και οι χρηματοδοτήσεις από το κράτος μηδαμινές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν ούτε οι βασικές καθημερινές ανάγκες. Η απαραδεκτη διαχείριση των λιγοστών χρημάτων που έχουμε στη διάθεσή μας καταρρίπτει αυτόν τον μύθο και εκθέτει ανεπανόρθωτα την Δημοτική Αρχή. Σε κάθε περίπτωση η περίοδος των απευθείας αναθέσεων με μηδενικές εκπτώσεις και των δημοπρασιών με προκλητικά μικρές έως αστείες εκπτώσεις πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει.  
Ο παρακάτω πίνακας πιστεύουμε ότι είναι απολύτως κατατοπιστικός: 

kapela

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook