Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27430 23141 Ξυλόκαστρο | 27430 32312-32313 Δερβένι γιατι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το ονειρεύονται & το προετοιμάζουν ...

Φίλες και φίλοι,

Με το τέλος των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εμπιστοσύνη σας και τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο μας αναθέσατε. Δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με μοναδικό στόχο την ευημερία της περιοχής μας, μακριά από φτηνές αντιπολιτευτικές τακτικές και μικροπολιτικές στρατηγικές. Με την συμπλήρωση 4 ετών της τρέχουσας δημοτικής θητείας αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί πιστεύουμε ότι καταφέραμε να τηρήσουμε την δέσμευση μας αυτή. Στο διάστημα αυτό προσφέραμε την στήριξη μας σε όσες δράσεις και έργα θα ωφελούσαν κατά τη γνώμη μας τον τόπο , χωρίς να σκεφτούμε σε οποιαδήποτε στιγμή το στείρο αντιπολιτευτικό όφελος. Ελέγξαμε με συστηματικό τρόπο την Δημοτική Αρχή , εντοπίζοντας και αναδεικνύοντας λανθασμένες πρακτικές , καθυστερήσεις και αστοχίες , προσπαθώντας να παρακινήσουμε τους αρμοδίους και να προλάβουμε δυσάρεστες για τον Δήμο μας καταστάσεις. Τέλος πήραμε σαφή θέση για όλα τα προβλήματα του τόπου , με συγκεκριμένες και αιτιολογημένες προτάσεις , θέλοντας έτσι να συμβάλουμε στην επίλυση και όχι απλά στην καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων. Δυστυχώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα αν η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την διάθεση , την τόλμη και την ικανότητα που απαιτείται. Ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να πράττει , ο ρόλος της αντιπολίτευσης να ελέγχει και να παρακινεί. Χωρίς όμως πράξη κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να παραχθεί. Αποτελεί υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τις προσπάθειες , τις δράσεις και τις βασικές προτάσεις τις οποίες έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με επιμονή να επιτελούμε το έργο που μας αναθέσατε, γνωρίζοντας καλά ότι τελικός κριτής για όλους μας είστε εσείς.

Το Δερβένι στη Νέα Πενταετία

Είναι μια δυσάρεστη αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια το Δερβένι υποχώρησε σημαντικά. Η συγχώνευση των δήμων με τον Καλλικράτη και η απομάκρυνση υπηρεσιών συνέβαλαν σ’ αυτό. Όμως θέλουμε το Δερβένι, η έδρα του πρώην Δήμου Ευρωστίνης να εξακολουθήσει να έχει ένα κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή, που να ανταποκρίνεται στην ιστορική, οικονομική και κοινωνική του σημασία. Πιστεύουμε λοιπόν ότι με κατάλληλες παρεμβάσεις μπορούμε να συγκρατήσουμε και να αντιστρέψουμε τα πράγματα.

Όλοι συμφωνούν ότι το Δερβένι ασφυκτιά κυκλοφοριακά και η ολοκλήρωση της κατασκευής του περιφερειακού δρόμου είναι αναγκαία και εφικτή λύση. Επίσης η υλοποίηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Δερβένι-Ευρωστίνη - Φενεός θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του Δερβενίου. Ταυτόχρονα η ολοκλήρωση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ και η εφαρμογή του σχεδίου πόλης με τη διάνοιξη των δρόμων, ιδιαίτερα στα ανατολικά, θα δώσει νέα προοπτική.

Η ολοκλήρωση της προστασίας του τμήματος που επλήγη από τη διάβρωση είναι άμεσης προτεραιότητας, ωστόσο είναι αναγκαία η ένταξη της περιοχής του Δερβενίου στη συνολική μελέτη για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών. Επίσης η βελτίωση της αισθητικής και της λειτουργίας του παραλιακού μετώπου, με την κατασκευή πεζόδρομου είναι ένας εφικτός στόχος, που θα τονώσει τον τουρισμό.

Στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων θα συμβάλλει καθοριστικά η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια. Η πρόσφατη έγκριση και η επικείμενη κατασκευή της αποχέτευσης μέχρι τη Λυκοποριά, καθιστά πλέον εφικτό αυτό το πολύ σημαντικό έργο. Θα διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση του ως έργου μεγάλης σημασίας για τη δυτική περιοχή του Δήμου μας.

Στοχεύουμε στην αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου και του Δημοτικού Σχολείου και στην ένταξή τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Δερβενίου. Βασικός μας στόχος επίσης μας είναι η διατήρηση και η ενίσχυση των υφιστάμενων κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών δομών. Συγκεκριμένα, το ΚΑΠΗ και ο Παιδικός Σταθμός, που προσφέρουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους δημότες. Ανάλογη είναι και η συμβολή στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της λειτουργίας του Ωδείου, της Φιλαρμονικής, του κλειστού γυμναστηρίου και της θεατρικής ομάδας. Θα ενθαρρύνουμε και θα στηρίξουμε αυτές τις δομές ως κύτταρα της κοινωνικής συνοχής της περιοχής.

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook